Hondenschool

De Trouwe Vriend

Lindenstraat 21
2430 Laakdal

AANSLUITEN

Wanneer je met een pup wil aansluiten wordt er enkel gevraagd dat hij al zijn inentingen gehad heeft, en voor de oudere honden zal het boekje van de dierenarts moeten voorgelegd worden om te zien of hij in orde is met zijn inentingen. Onze lessen worden onderverdeeld in verschillende groepen nl. puppy’s, klas A, klas B, klas C, debutanten, programma 1 en programma 2.

Trainingsdagen

DONDERDAG
18u45 tot 19u45: puppy’s, klas A, B en klas C
20u15 tot 21u15: debutanten en programma 1

ZONDAG
09u15 tot 10u15: puppy’s, klas A, B en klas C
10u45 tot 11u45: debutanten en programma 1

U mag altijd één les gratis meeoefenen waarna U beslist of U al dan niet lid wordt.

Wenst U meer informatie ivm de werking van de club kan je een mailtje doen naar dtvlaakdal@gmail.com of je kan gewoon even langskomen tijdens één van de trainingsdagen.

Gehoorzaamheids brevet

Als pup begin je in de puppy klas en daar zal hij verblijven tot hij zes maanden oud is, dan zal hij automatisch overgaan naar de A klas. Wanneer hij daar minimaal een maand in zit zal hij na een positieve test mogen overgaan naar de volgende klas. Zo gaat dat verder tot je in de C klas beland. Daar word je voorbereid om een officieel gehoorzaamheidsbrevet te behalen. Dit brevet kan je enkel behalen op een officiële wedstrijd gekeurd door keurmeesters van de KKUSH. Vooraleer je een brevet kan halen moet je eerst nog een socialisatieproef afleggen weerom gekeurd door officiële keurmeesters en hiervoor moet Uw hond minstens negen maanden of ouder zijn. Om een brevet te halen moet Uw hond minstens twaalf maanden of ouder zijn. Wanneer je een brevet behaald heeft kom je in de debutanten groep terecht en kan je wedstrijden spelen maar dit is geen verplichting.

Om in programma 1 of 2 te geraken moet je wel wedstrijden spelen en voldoende punten te bekomen om over te mogen gaan.

Onze school

Oorspronkelijk was onze club een africhtingsclub voor Duitse herders opgericht op 17 maart 1983 en aangesloten bij de VVDH (vereniging voor Duitse herders) onder Sint-Hubertus (KKUSH) met aansluitingsnummer 745. In 1986 gaf het toenmalige bestuur er de brui aan en samen met de opkomst van de hondenscholen werd er door enkele mensen beslist om verder te doen als Hondenschool De Trouwe Vriend Laakdal

In onze school wordt enkel het gehoorzaamheidsprogramma beoefend, d.w.z. van Uw hond een sociale hond te maken die met iedereen overweg kan zowel mens als dier. In onze club zijn alle honden, van jong tot oud, van klein tot groot welkom. 

 

  

Onze Lesgevers

Vancalster IVO

bEYENS KURT

HOES DANNY

EYKMANS LUC

De cUYPER ROB

Contacteer ons

7 + 10 =

HONDENSCHOOL “DE TROUWE VRIEND” LAAKDAL

LINDESTRAAT 19                                                             
2430 LAAKDAL

KKUSH. nr 745
Belfius BE09 7875 5678 9457
BTW. Nr 494696880

dtvlaakdal@gmail.com
+32 476 43 10 94